Începând de astăzi vor fi disponibile circa 100.000 de măşti, care vor fi distribuite, la cerere călătorilor, prin intermediul celor 220 de centre de vânzare, celor 300 de controlori şi al conducătorilor de vehicule ai Societății de Transport București (STB).

„STB SA începe, de vineri, 31 ianuarie 2020, să distribuie măşti medicale către călători, pentru a diminua efectele răspândirii virusului gripal în mijloacele de transport în comun din Bucureşti. Până în prezent, 2.332 de cazuri de gripă sezonieră au fost confirmate la cabinetele de medicină şcolară din instituţiile de învăţământ de stat din Capitală, cabinete ce fac parte din reţeaua coordonată prin Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti. La acest număr se adaugă elevii din învăţământul privat şi pacienţii care au mers la medicii de familie, date care nu sunt raportate către Primăria Capitalei”, a transmis societatea citată de portalul de ștriri realitatea.net.

Foto: Cristina Ștefan / Realitatea Plus
Foto: Cristina Ștefan / Realitatea Plus

Măsuri speciale sunt luate la capetele de linie, iar cel mai important este Aeroportul Internațional Henri Coandă din Otopeni.

„La centrul de vânzare de la terminalul Sosiri al Aeroporului Internaţional „Henri Coandă” sunt disponibile cele mai multe măşti medicale, acesta fiind un important punct de intrare în Bucureşti al cetăţenilor străini. În funcţie de necesităţi, STB SA va suplimenta în perioada următoare cantitatea de măşti pentru distribuirea către călători”, a mai transmis STB.

Distribuirea măștilor vine după ce, zilele trecute, toate cele 1.600 de vechicule STB aflate în circulație au fost dezinfectate cu colamină ce a fost aplicată, cu precădere, pe barele din mijlacele de transport, geamuri și scaune.

Foto: Cristina Ștefan / Realitatea Plus
Foto: Cristina Ștefan / Realitatea Plus

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.