Sute de taxiuri și mașini care fac curse în regim ride-sharing au fost oprite noaptea trecută de polițiștii de la Brigada Rutieră București. Agenții au aplicat 39 sancțiuni contravenționale în valoare de peste 24.000 lei.

„Totodată, au fost identificați doi conducători auto care efectuau, în mod ilegal, transport de persoane, fără a deține copie conformă a autorizației de transport alternativ, respectiv autorizație de taxi, context în care s-a aplicat o amendă în cuantum de 1.000 de lei, iar ca măsură complementară, polițiștii rutieri au dispus suspendarea dreptului de utilizare a autovehiculelor respective, prin reținerea certificatului și a plăcuțelor cu numărul de înmatriculare”, a declarat Claudiu Costea, ofițer de presă la Brigada Rutieră București.

În timpul raziei au mai fost retrase alte șapte certificate de înmatriculare pentru trei mașini care ofereau curse în regim de transport alternativ, trei taxiuri și o mașină particulară pentru folii neomologate aplicate pe geamuri, mai arată polițiștii. De asemenea au fost deschise două dosare de cercetare penala pentru săvârșirea infracțiunilor de conducere pe drumurile publice sub influența băuturilor alcoolice sau a drogurilor.

În plus, un tânăr de 19 ani care conducea pe bulevardul Lascăr Catargiu, între Piața Romană și Piața Victoriei, a fost depistat pozitiv la cocaină de aparatele de testare rapidă folosite de polițiștii rutieri. Tânărul nu era nici taximetrist și nici șofer al unei platforme de ride sharing însă a fost depistat de radar în timp ce circula cu 80km/h. Când s-a dat jos, tânărul șofer abia dacă se mai putea ține pe picioare. El a fost dus la Institutul Național de Medicină Legală unde i-au fost recoltate probe biologice. El va răspunde penal pentru acuzația de conducere a unui vehicul pe drumurile publice sub influența substanțelor psihoactive.

Un alt șofer de 28 de ani a fost depistat pe Bulevardul Timișoara, în sectorul 6 al Capitalei, în timp ce conducea cu o alcoolemie apropiată de cea a comei alcoolice. Aparatul alcooltest a detectat o alcoolemie de 1,02 miligrame la mie de alcool pur în aerul expirat. Și el s-a ales cu dosar penal și a fost transportat la INML pentru probe biologice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.