Primăria Capitalei intenționează să deconteze contravaloarea unei perechi de ochelari pentru copii, în limita a 500 de lei. Proiectul „CLAR pentru COPII” va fi derulat prin Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale și are ca scop ameliorarea sau remedierea problemelor oftalmologice. Inițiativa este încă în faza de proiect și va fi supusă dezbaterii Consiliului General.

„Beneficiarii proiectului vor fi copiii din Municipiul Bucureşti, cu vârste cuprinse între 0 şi 17 ani, care au o recomandare în acest sens de la medicul specialist. Continuăm aceste programe, în ciuda dificultăților financiare pe care le avem, şi venim cu un nou proiect cu impact asupra calităţii vieţii şi asupra sănătăţii copiilor din Capitală – CLAR pentru COPII -, decontând contravaloarea unei perechi de ochelari, în limita a 500 de lei”, scrie primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, pe pagina sa de Facebook. 

Sprijinul financiar se va acorda o singura dată şi va reprezenta contravaloarea unei perechi de ochelari. În cazul în care valoarea ochelarilor achiziţionaţi, dovedită prin documente justificative, este mai mica de 500 de lei, ASSMB va deconta exclusiv suma respectivă. Dacă valoarea depăşeşte 500 de lei, se va deconta suma maximă de 500 de lei, msi spune Firea.

Criterii de eligibilitate:

– Domiciliul stabil sau viză de reședință în Municipiul București, obținută cu cel putin 6 luni înainte de depunerea cererii, pentru beneficiari minori având vârsta peste 14 ani, iar în cazul beneficiarilor minori care nu au împlinit vârsta de 14 ani, reprezentantul legal trebuie să aibă domiciliul stabil sau viză de resedinţă în Municipiul Bucureşti cu cel puţin 6 luni înainte de depunerea cererii;

– Recomandare medicală de la medicul specialist/primar.

Proiectul se va derula în perioada 2020-2021 şi se va adresa unui număr total de 4000 de beneficiari, astfel: 2000 de beneficiari în anul 2020 şi 2000 de beneficiari în anul 2021.

Bugetul multianual al proiectului este de 2.013.300 lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.