Doi bărbați care au fost evacuați din China la Berlin au fost aduși în țară, duminică seară, cu o aeronavă de tip C-27J Spartan aparținând Forțelor Aeriene Române. Cei doi vor fi testați pentru coronavirus, după care vor rămâne încă 14 zile sub supraveghere medicală, anunță Ministerul Sănătății, potrivit realitatea.net.

Starea de sănătate a celor doi bărbați este bună și nu sunt confirmați, pînă în acest moment cu coronavirus.

„Cele două persoane sunt asimptomatice, sunt în curs de testare și, conform procedurilor, vor rămâne încă 14 zile sub supraveghere medicală într-un spațiu special destinat din București, în care sunt respectate condițiile de izolare”, precizează Ministerul Sănătății, care adaugă că va transmite informații cu privire la starea de sănatate a celor doi cetățeni.

„O aeronavă de tip C-27J Spartan aparținând Forțelor Aeriene Române a efectuat duminica, 9 februarie, la solicitarea Departamentului pentru Situații de Urgență din Ministerul Afacerilor Interne, un zbor pe ruta București – Berlin și retur, pentru repatrierea a doi cetățeni români provenind din regiunea Wuhan, China. Cei doi cetățeni au fost transportați din China în Germania prin intermediul unor zboruri de evacuare medicală desfașurate în cadrul Mecanismului de Protecție Civilă”, transmite și Ministerul Apărării.

Aeronava, configurată pentru misiuni medicale are o cameră specială de izolare. Avionul militar a fost operat de un echipaj condus de comandorul Emil Tecuceanu și a avut la bord o echipă medicală de la SMURD Bucuresti.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.