Procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul București (PTB) cer instanței de judecată arestarea preventivă a lui Mario Iorgulescu, fiului fostului șef al Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF) Gino Iorgulescu.

Anchetatorii anunță că a fost schimbată încadrarea juridică din ucidere din cuplă, în infracțiunea de omor. Diferența dintre cele două încadrări juridice este intenția. Pentru uciderea din culpă se consideră că făptuitorul nu a avut intenția să suprime dreptul la viață al unei persoane, pe când, în cazul omorului, se consideră că făptuitorul și-a început rezoluția infracțională cu intenția de a ucide. Cele două fapte sunt și pedepsite diferențiat de legislația penală.

„A fost schimbată încadrarea juridică a faptelor reținute în sarcina inculpatului Iorgulescu Gino-Mario din infracțiunile de ucidere din culpă și conducere a unui vehicul sub influența alcoolului sau altor substanțe, în infracțiunile de omor și conducere a unui vehicul sub influența alcoolului sau altor substanțe şi a fost emis un nou ordin european de anchetă, vizând audierea inculpatului, cu aducerea prealabilă la cunoștință atât a calității de inculpat, cât și a schimbării încadrării juridice, activitate adusă la îndeplinire de autorităţile judiciare italiene la data de 12.02.2020”, arată procurorii de la PTB într-un comunicat.

Gino Iorgulescu s-a aflat, imediat după accident la Spitalul Elias din București unde a fost în comă astfel că polițiștii nu au putut să îi comunice acuzațiile.

„Organele de urmărire penală s-au deplasat la Spitalul Universitar de Urgență Elias București, Secția ATI, unde suspectul era internat din data de 08.09.2019, pentru aducerea la cunoștință a calității procesuale și a acuzațiilor, însă, dată fiind starea de sănătate critică a persoanei în cauză, această activitate nu a putut fi realizată, medicii responsabili de tratarea pacientului apreciind că nu era oportună realizarea acestei activităţi procedurale”, mai arată anchetatorii.

De la spitalul Elias din București, Iorgulescu a fost externat în secret și transferat la o clinică de terapie intensivă din Italia, unde a stat internat până când a fost externat și preluat de un institut de reabilitare psihiatrică tot din Italia. Și de acolo a fost transferat la o altă clinică din Italia, unde se află și în prezent.

Potrivit datelor de anchetă, „la data de 08.09.2019, pe fondul unei crize de gelozie și într-o stare de furie, având o alcoolemie de 1,96 g/l și fiind sub influența cocainei, intenționând să se deplaseze din sat Gulia, com. Tărtășești, spre un club din Parcul Herăstrău, mun. București, inculpatul Iorgulescu Gino-Mario a condus autoturismul marca Aston Martin model DBS cu o viteză ce depășea cu mult viteza legală de 50 km/h în localitate, pătrunzând pe culoarea roșie a semaforului cu viteza de 145 km/h în intersecția dintre Șos. Chitilei și str. Teodor Neagoe, accelerând până la 162 de km/h în momentul în care a trecut de un alt vehicul care circula cu viteză redusă pe banda I, urcând vehiculul cu partea stângă pe un scuar, apăsând la maximum pedala de accelerație la un vehicul echipat cu un motor ce dezvoltă 700 de cai putere, pătrunzând pe contrasens și intrând în coliziune frontală, la ora 03:02:39, la viteza de 143 km/h, cu autoturismul marca Audi, condus de victima V. D.-A., care a decedat pe loc, toate acestea în condițiile în care, din momentul în care a pătruns în intersecție pe culoarea roșie a semaforului, inculpatul nu a acționat frâna, iar în momentul coliziunii pedala de accelerație era apăsată la maximum. Procedând în acest mod, inculpatul a fost indiferent față de urmările acțiunilor sale, pe care le-a prevăzut, punând în pericol participanții la trafic, lăsând producerea sau evitarea unei coliziuni pe seama hazardului și astfel ucigând-o pe victimă cu intenție indirectă”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.