Veste bună pentru bicicliștii din București. Primăria Capitalei a demarat, începând de astăzi, lucrările pentru noile poste de bicicletă de pe Splaiul Independenței, între Piața Națiunile Unite și Grozăvești.

Toate cele patru trasee promise de către Primăria Capitalei până în 2020 însumează aproximativ 50 de kilometri de piste amenajate pentru biciclete și un număr de 420 locuri de parcare a bicicletelor.

„Lucrarea va fi realizată fără închiderea circulației autovehiculelor sau pietonilor, în carosabil, cu asigurarea traficului rutier pe o bandă de circulație, respectiv două pe tronsonul sus-menționat”, anunță Brigada Rutieră din Poliția Capitalei.

Potrivit proiectul, traseul pistei de biciclete este urmatorul: 

  • Traseul 1: Piața Victoriei – Bd. Aviatorilor – Bd. Beijing – Str. Nicolae Caramfil – Sos. Pipera – Piața Presei Libere – Sos. Kiseleff – Bd. Constantin Prezan;
  • Traseul 2: Piața Victoriei – Bd. Iancu de Hunedoara – Sos. Ștefan cel Mare – Sos. Mihai Bravu;
  • Traseul 3: Calea Victoriei – Bd. Regina Elisabeta – Splaiul Independentei – Bd. Națiunile Unite;
  • Traseul 4: Bd. Libertății – Piața Constituției – Bd. Unirii – Bd. Decebal – Bd. Basarabia – Stadionul Național.

Termenul celor patru trasee este de 6 luni, mai precis până în primăvara anului 2020 în care s-au promis bicicliștiilor siguranță pe noile piste.

Pe data de 18 februarie vor incepe lucrările la pista de biciclete a traseului cu numarul trei.

Lucrările vor fi realizate fără închiderea circulației autovehiculelor sau pietonilor. Totodată, în carosabil se va asigura traficul rutier pe o bandă de circulație, respectiv două și circulația pietonală pe trotuare.

Practic, lucrările reprezintă continuarea pistei de pe Calea Victoriei, astfel încât bicicliștii să aibă un traseu mai lung. Să poată ajunge de la Piața Victoriei, la Piața Națiunile Unite până la Podul Grozăvești și apoi pe bd. Regina Elisabeta pe o bandă dedicată.

Odată cu renunțarea treptată a orașelor europene la mașini în favoarea bicicletelor și a transportului în comun, România încearcă să implenteze modelul acestei tranziții. În București se încearcă civilizarea și înțelegerea beneficiilor transportului alternativ. 

Lăsând la o parte gradul semnificativ de poluare derivat din aglomerarea cu mașini a bulevardelor din București, Brașov, Cluj, Timișoara și nu numai, traficul agresiv vine cu probleme precum: certuri, accidente și agresivitate.

Soluția ar consta într-un transport în comun bine pus la punct, în condiții civilizate, dar și mersului cu bicicleta prin piste dedicate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.