Au fost clipe de panică, în această dimineață la cel mai mare aeroport din țară. Mii de călători care se aflau, în această dimineață, în Terminalul Plecări din aeroportul Internațional Herni Coandă din Otopeni au observat cum holurile încep să fie inundate cu un fum din ce în ce mai gros așa că au sunat la 112.

Serviciul de pompieri civili ai aeroportului dar și trei autospeciale de stingere, două ambulanțe SMURD și un echipaj al Detașamentului Special de Salvatori de la ISU București – Ilfov au fost mobilizate. Pompierii au observat că izbucnise un incendiu la un fast-food din incinta terminalului.

FOTO: ISU B-IF. Spațiile aeroportului au fost inundate cu fum, iar călătorii au fost evacuați la parter

„S-au constituit echipe de căutare-salvare și pentru evacuarea persoanelor către zona parterului. A fost identificat locul focarului”, a transmis Daniel Vasile, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență București – Ilfov.

Incendiul a fost stins la puțin timp după intervenția pompierilor. Potrivit ISU, peste 2.300 de oameni se aflau în momentul izbucnirii incendiului în terminal, destul de aproape de fast-food-ul din care au izbucnit flăcările. Majoritatea persoanelor s-au autoevacuat, însă 500 dintre ele au fost evacuate cu ajutorul pompierilor la parterul clădirii.

FOTO: ISU B-IF

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.