România trebuie să se pregătească să facă față epidemiei de coronavirus. „Prea s-a răspândit rapid în toată lumea ca să sperăm că pe noi ne va ocoli”, a declarat primarul Sectorului 5, Daniel Florea, la Realitatea PLUS.

Invitat, duminică seara, în emisiunea „Jocuri de putere”, Daniel Florea a vorbit pe larg despre implicațiile coronavirusului în România. În plus, acesta a atras atenția asupra faptului că, inevitabil, epidemia va lovi puternic economia.

„Vom face tot ceea ce depinde de noi. Președintele Comitetului Local pentru Situații de Urgență la nivelul Capitalei este prefectul, la nivelul sectorului este primarul. Deocamdată, nu am fost anunțați să ne pregătim, ceea ce înseamnă că nu există un pericol iminent. În ceea ce privește coronavirusul, cred că Guvernul poate să scoată bani din fondul de rezervă dacă va fi cazul să ia o hotărâre de Guvern, însă cu siguranță trebuie să punem capăt acestei crize politice. Și numai prin întâlniri responsabile între toți președinții de partid cu președintele României”, a spus Daniel Florea, la Realitatea PLUS.

Potrivit primarului Sectorului 5, ar trebui să acordăm mai multă atenție epidemiei de coronavirus. „Cu siguranță” nu ne va ocoli, spune acesta.

„Până acum, nu am văzut nicio măsură luată de autorități. Nu am fost consultat, nu mi s-a spus nimic despre niciun fel de măsură referitor la coronavirus. Cu siguranță trebuie să fim pregătiți și va trebui să facem față acestei epidemii pentru că prea s-a răspândit rapid în toată lumea ca să sperăm că pe noi ne va ocoli. Cu siguranță nu. Avem foarte mulți români în Italia. Va fi o criză economică cu siguranță pentru că foarte multe produse care vin și în România, și în toată Europa se fabrică în China. E o lovitură economică puternică. Bine ar fi să nu avem o criză politică, să putem gestiona criza economică ce pare că va veni”, a spus Daniel Florea. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.