Zece paramedici pompieri de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) București – Ilfov sunt în carantină în centrul de la Cățelu, localitate lipită de Capitală, după ce au transportat, fără echipamente de protecție, un bărbat care a fost confirmat cu virusul chinezesc.

Mai exact, în noaptea de 10 spre 11 martie, în jurul orei 2.00, un bărbat a sunat la 112 și a acuzat simptome respiratorii. Cazul a fost alocat unui echipaj SMURD. În momentului în care au ajuns la adresa pacientului, ei au constatat că este vorba despre o persoană supraponderală, așa că a mai fost chemat un al doilea echipaj ca să ajute la transport.

Pacientul, bărbat de 56 de ani, a fost transportat apoi la Spitalul Universitar de Urgență din București unde starea lui s-a agravat. În plus, de-abia la unitatea medicală, bărbatul a declarat că a călătorit în Israel împreună cu ofițerul MAI care a răspândit coronavirus în Capitală. Au fost transmise probe către Institutul de Boli Infecțioase „Matei Balș” care au avut un rezultat pozitiv la coronavirus.

„Caz pozitiv numărul 36. Bărbat din București, 56 ani,  a călătorit în Israel în perioada 22-29 februarie 2020(…). A prezentat simptome, starea de sănătate s – a agravat, internat în ATI la Spitalul V. Babes”, a transmis Grupul de Comunicare Strategică pentru coronavirus constituit la nivel interministerial. 

După predarea pacientului infectat la Spitalul Universitar, echipajele SMURD au ajuns în unitatea de pompieri și au intrat în contact cu mai mulți colegi, potrivit surselor RealitateadeBucuresti.net. 

Militarii provin de la Detașamentul 13 Septembrie și de la Detașamentul Mihai Vodă. După ce s-a aflat că există suspiciunea ca pacientul să fi fost infectat, pompierii din echipajul care l-a transportat la spital au fost anunțați și chemați la unitate și bineînțeles scoși de pe tură, scrie publicația on-line agendapompierului.ro. 

„La nivelul Inspectoratului pentru Situații de Urgență București-Ilfov, 10 cadre militare se află în izolare la domiciliu/ într-o locație care aparține ISU. De asemenea, toți sunt sub monitorizare medicală”, a transmis IGSU, la solicitarea RealitateadeBucuresti.net.

Instituția mai arată că, la nivel național sunt, în total, 60 de paramedici pompieri care sunt în carantină și autoizolare după ce au intrat în contact cu pacienți posibil infectați sau au călătorit în zone de risc. 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.