Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea și primarii de sector nu au ajuns la o decizie unitară când vine vorba despre sistarea marilor lucrări din București. Dacă Firea spune că mulți dintre muncitori prezintă risc pentru că au intrat în contact cu persoane care au încălcat regulile izolării, mulți dintre primarii de sector argumentează că închiderea șantierelor ar bloca de tot activitatea economică.

Gabriela Firea, primarul general al Capitalei a anunțat că vrea ca toate șantierele să fie închise în această perioadă de risc epidemiologic major cauzat de răspândirea noului coronavirus.

„Noi am dat sistre de lucrări pe toate șantierele din Capitală pentru că aveam indicii că mulți dintre muncitorii care veneau pe aceste șantiere, în special din comunele din jurul Capitalei sau din județele din vecinătate intraseră în contact cu românii întorși din Italia, din Spania care nu au respectat izolarea la domiciliu și însemnau un focar de infectare a tuturor cetățenilor Bucureștiului prin faptul că ei intrau în farmacii, intrau în alimentară, mergeau prin oraș, mergeau în STB. Și am retras toți acești 2.000 de muncitori de pe șantierele noastre. Am dat sistare de lucrări pentru două săptămâni”, a declarat Gabriela Firea în direct la Realitatea Plus.

Firea mai spune că doar șantierele care sunt administrate de Primăria Municipiului București au fost sistate însă nu același lucru se întâmplă la obiectivele private sau chiar la primăriile de sector, conduse tot de primari PSD.

„În schimb șantierele private funcționează, șantierele sectoarelor funcționează. Am spus că vom trimite controale, acestea n-au mai ajuns. Și-atunci normal că stau să mă gândesc. Eu am fost corectă și am procedat în conformitate cu anunțurile oficiale, dar nu toată lumea a ținut cont de aceste recomandări la nivel oficial”, mai spune Firea.

De cealaltă parte, Gabriel Mutu, primarul din Sectorul 6 susține că măsura închiderii șantierelor ar pune definitiv lacătul pe obiectivele private și, pe cale de consecință, pe sursele de finanțare ale municipalității.

„Am luat decizia să nu oprim niciun fel de șantier, lucrare în sector. Pentru că ar însemna, efectiv, să omorâm tot. Cu alte cuvinte, în acest moment în sectorul 6 toate investițiile publice sunt în derulare cu respectarea condițiilor sanitare de rigoare. Toți partenerii economici cu care noi avem contract au fost solicitați să aibă din partea angajaților declarații pe proprie răspundere astfel încât să nu riscăm absolut deloc, să știm exact unde merge, dacă au avut interacțiune cu cineva care a fost infectat. Monitorizăm acest lucru ca să putem duce la bun sfârșit investițiile pe care le avem în derulare”, a declarat Gabriel Mutu, în direct la Realitatea FM.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.