Procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul București împreună cu polițiștii și jandarmii fac, la această oră, trei percheziții în Capitală și în județul Ilfov într-un dosar deschis pentru evaziune fiscală cu produse sanitare și echipamente medicale de protecție.

UPDATE: 20:42. „În urma perchezițiilor efectuate au fost găsite și ridicate peste 13.500 de măști de protecție și peste 11.000 perechi de mănuși. Au fost ridicate circa 900 de litri de dezinfectant pentru suprafețe și mâini și peste 300 de ochelari de protecție. Din datele și probele administrate in cauză, până la momentul actual, a rezultat că produsele erau achiziționate de pe piața neagră, o parte dintre ele fiind deja comercializate în numele unor societăți comerciale cu alt profil de activitate, la prețuri supraevaluate, profitându-se de cererea crescută și de lipsa acestor produse de pe piață”, arată Poliția Capitalei într-un comunicat remis realitateadebucuresti.net.

ȘTIREA INIȚIALĂ:

Mai exact sunt vizate cantități mari de dezinfectant pentru suprafețe și pentru mâini. De asemenea, au fost descoperite mănuși, ochelari și măști de protecție care erau comercializate ilegal.

„Până în acest moment au fost găsite și urmează a fi ridicate aproximativ 9.000 de măști și 10.000 de perechi de mănuși, 600 de litri de dezinfectant pentru suprafețe și mâini și 240 de ochelari de protecție”, arată surse din cadrul Poliției Capitalei.

Șeful de cabinet al ministrului de Interne, Traian Berbeceanu, a scris, pe Facebook că produsele ridicate de oamenii legii vor ajunge în spitale, în contextul crizei coronavirusului.

Astăzi, polițiștii bucureșteni, cu sprijinul informativ al structurii specializate din cadrul ministerului, au descins în mai multe locații unde se aflau depozitate importante cantități de materiale de protecție și dezinfectanți cu care urma să fie aprovizionată “piața neagră”. Produsele indisponibilizate urmează a fi distribuite sistemului medical, care, chiar acum, are atât de mare nevoie de astfel de materiale în efortul comun de prevenire și combatere a răspândirii COVID-19”, a scris Berbeceanu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.