Când străzile au fost pustiite de vântul tăios și de coronavirus, primarul general al Capitalei s-a gândit și la cei mai năpăstuiți dintre noi.

Gabriela Firea a anunțat suplimentarea locurilor de adăpost și funcționarea în regim permanent a Cantinei sociale Grivița pentru oamenii străzii. Persoanele fără adăpost, vârstnicii, victimele violenței domestice sau persoanele cu handicap vor fi găzduiți și vor primi hrană caldă și vor avea astfel un loc unde să se refugieze și să respecte regulile de izolare socială.

„Am pus la punct un Plan de acțiune cu masuri concrete prin care să sprijinim cele mai expuse categorii sociale, respectiv vârstnici, adulți cu dizabilități, persoanele fara adapost, familii monoparentale, persoane victime ale violentei domestice, in timpul pandemiei de coronavirus de tip nou.

Astfel, vom lua urmatoarele masuri: -Cantina Sociala Grivita va deveni punct permanent de preparare /servire/distribuire a hranei calde pentru situatii de urgenta,
– vom oferi cazare permanenta in regim de urgenta pentru persoanele fara adapost,
– vom suplimenta numarul de locuri disponibile pentru victimele violentei domestice,
– se va suplimenta numarul de locuri destinate persoanelor adulte fara adapost, femei, prin deschiderea unui nou centru cu cazare permanenta, in regim de urgenta.
Contacte Directia Generala de Asistenta Sociala a Primariei Capitalei : 0800821218 tel verde, non-stop. 021.314.23.15 între orele 8,30-16,30.
A scris primarul general pe pagina personală de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.