Sute de polițiști și jandarmi au ieșit pe străzi, seara trecută, imediat după ce au intrat în vigoare o bună parte dintre prevederile cuprinse în Ordonanța militară nr. 2. Actul normativ interzice ieșirile după ora 22 cu excepția deplasărilor în interes de serviciu, urgențelor medicale, plimbarea animalelor de companie, însoțirea copiilor sau ajutarea persoanelor vulnerabile din familie.

„Așadar, dacă nu vă aveți niciunul dintre cele cinci motive pe cre le-am enumerat anterior nu aveți dreptul să circulați pe drumurile publice. Colegii mei de la Poliție și colegii mei de la Jandarmerie sunt în trafic începând de la 22.00 și până la finalizarea dispunerii acestor măsuri de restricție a persoanelor în spațiul public pentru a verifica dacă măsurile sunt respectate.  Bineînțeles, pentru verificarea motivelor deplasării persoanelor fizice, colegii mei de la poliție și de la Jandarmerie solicită persoanelor documentele respectiv legitimația de serviciu pentru deplasarea în scop profesional, adeverința angajatorului sau o declarație pe proprie răspundere. Pentru persoanele care se deplasează în scop profesional este necesară completarea unei declarații pe propria răspundere completată anterior opririi în spațiul public”, a declarat comisarul Georgian Drăgan, purtătorul de cuvânt al Poliției Române.

Ordonanța Militară nr 2/2020 a fost publicată în Monitorul Oficial și a intrat în vigoare seara trecută de la ora 22. Pe lângă limitarea dreptului la liberă circulație între orele 22.00 și 6.00, actul normativ mai suspendă temporar activitățile de comercializare cu amănuntul a produselor și serviciilor în mall-uri, cu excepția vânzării produselor alimentare, veterinare sau farmaceutice și a serviciilor de curățătorie. 

Circulația persoanelor în afara locuinței se efectuează numai cu respectarea măsurilor generale de prevenire a răspândirii COVID-19 și evitarea formării oricărui grup de trei persoane.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.