Un militar român din structura NATO, Comandamentul Multinațional de Divizie Sud-Est, a fost confirmat pozitiv cu noul coronavirus.

„Militarul este, la acest moment, internat la Institutul Național de Boli Infecțioase „Prof. dr. Matei Balș”, unde se află în stare bună. Până la acest moment a fost deja efectuată ancheta epidemiologică, iar toate recomandările rezultate în urma acesteia au fost implementate imediat. De asemenea, personalul Comandamentului Multinațional de Divizie Sud-Est respectă strict constrângerile și limitările stabilite de autoritățile române pentru limitarea răspândirii bolii. În plus, pentru a asigura cât mai mult protecția personalului și a familiilor acestora, la nivelul comandamentului vor continua să fie luate toate măsurile de precauție, păstrând-se în același timp un nivel de reacție și vigilență corespunzător”, transmite Comandamentul Multinațional de Divizie Sud-Est.

Cazul militarului de la București vine în contextul în care au fost confirmate pozitiv cu COVID-19 două persoane din rândul personalului medical și auxiliar sanitar de la Spitalul Militar din Focșani. În urma acestei situații, s-a dispus externarea tuturor pacienților și efectuarea anchetei epidemiologice în vederea stabilirii contacților, transmite Ministerul Apărării Naționale.

În plus Spitalul Militar de Urgență Focșani se va închide pentru 48 de ore pentru executarea dezinfecției de grad foarte înalt pentru limitarea răspândirii infecției, cu excepția Centrului de Primiri Urgențe.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.