Paznicul fondului de vânătoare l-a împușcat pe cioban

Un bărbat a fost împușcat ieri după amiază în apropiere de localitatea ilfoveană Popești Leordeni. Scandalul a pornit după ce un grup de ciobani și-ar fi scos animalele la păscut pe un teren care ar aparține unui fond de vânătoare.

„Polițiștii orașului Popești Leordeni au fost sesizați prin apel 112 de către un bărbat, cu privire la faptul că, pe un teren aparținând unui fond cinegetic de pe raza localității Popești Leordeni, a avut loc un incident între reprezentanții societății respective și trei ciobani, din care a rezultat folosirea unei arme letale, în urma căruia a fost rănit unul dintre ciobani”, a declarat pentru Realitateadebucuresti.net comisarul-șef Ana Maria Ciolca, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție al Județului Ilfov.

Din primele verificări ale polițiștilor, discuțiile contradictorii au început după ce vânătorii s-au arătat deranjați de turma de oi la păscut. Polițiștii spun că, din declarațiile vânătorilor, unul dintre ciobani l-ar fi amenințat cu un cuțit pe paznicul terenului. Acesta a scos un pistol cu muniție letală și a început să tragă. Unul dintre gloanțe l-a nimerit pe cioban în piciorul stâng.

„Eu am contract cu proprietarul livezii pe care erau oile până în 2021 ca să pot scoate animalele la păscut acolo. Ieri m-a sunat ciobanul că îl țin sechestrat și îl amenință cu arma. M-am urcat repede în mașină și m-am dus acolo. Cuțitul îl avea la el dar nu a amenințat pe nimeni. A scos pistolul și a tras cinci focuri. Prima dată a tras spre mine, dar eu m-am ferit după mașină apoi a tras în colegul meu. Două gloanțe l-au nimerit în picior”, spune Irinel Petrică, proprietarul oilor.

Ciobanul rănit a fost transportat cu o ambulanță la spitalul Bagdasar Arseni din Capitală unde a rămas internat pentru investigații medicale. El a suferit, seara trecută, o intervenție chirurgicală și i-au fost extrase două proiectile din picior.

„În prezent cercetările sunt continuate de către polițiștii Serviciului, Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de lovire sau alte violențe și uz de armă letală fără drept, urmărirea penală fiind efectuată sub supravegherea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Cornetu”, mai transmite purtătorul de cuvânt al IPJ Ilfov.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.