SMURD va avea prima secție de terapie intensivă mobilă din țara noastră. Va fi practic un camion imens care costă 264.930 de dolari și care va putea prelua pacienții în stare critică ca urmare a infecției cu SARS–CoV–2, anunță Departamentul pentru Situații de Urgență.

Secția va fi amplasată în curtea unui spital supraaglomerat de primă linie, putând fi racordată atât la rețeaua electrică cât și la cea de oxigen a spitalului și va putea prelua un număr de 12 pacienți cu indicație de îngrijire în terapie intensivă.

„Această unitate de terapie intensivă este unică în România, folosirea ei dându-ne posibilitatea să îmbunătățim semnificativ evoluția pacienților cel mai grav afectați de infecția cu SARS–CoV–2.  Având in vedere experiența altor țări europene care s-au confruntat deja cu o lipsă a locurilor în secțiile de terapie intensivă, precum și dinamica rapidă într-un astfel de context la nivel național, un număr de 4 astfel de unități mobile ar crește semnificativ capacitatea României de a gestiona pacienții critici în perioada ce va urma, exact acolo unde este cea mai mare nevoie. În acest context încurajăm și alți investitori să se alăture acestui demers”, a declarat doctorul Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență.

Oficialii DSU spun că unitatea mobilă va fi inclusă în dotarea României pentru misiuni la dezastre și va putea fi folosită în orice situație de catastrofă care generează victime multiple, cum ar fi în cazul unui cutremur. După încheierea crizei epidemiologice, unitatea de terapie intensivă mobilă va putea funcționa inclusiv ca un centru mobil de simulare pentru medicii rezidenți în ATI și medicină urgență, mai transmite DSU.

Banii pentru primul astfel de spital mobil sunt obținuți cu ajutorul Fundației pentru SMURD și LIDL România.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.