Ministrul Sănătății Nelu Tătaru estimează ca la o săptămână – zece zile după Sărbătorile Pascale să existe un vârf al pandemiei de COVID-19. „Sperăm să fie un vârf lin, să nu fie un vârf ascuțit, cu o mulțime de cazuri, care să ne blocheze”, a estimat ministrul Sănătății. 

„Rămânem la aceleași estimări care evoluează în dinamică în funcție de afluxul din afara țării noastre de concetățeni. Gândiți-vă ca într-o casă în care am făcut curat și mai intră cineva încălțat. În măsura în care noi încercăm să izolăm, să identificăm, să tratăm niște focare, ca în acele focare să își facă boala, mai pot veni din afară”, a spus ministrul Sănătății, întrebat fiind când estimează că va fi vârful pandemiei de coronavirus în țara noastră. 

Nelu Tătaru estimează ca la o săptămână – zece zile după Sărbătorile Pascale, după ce se vor întoarce românii de peste hotare, să existe un vârf al pandemiei. „Sperăm să fie un vârf lin, să nu fie un vârf ascuțit, cu o mulțime de cazuri, care să ne blocheze”, a estimat ministrul Sănătății. Potrivit acestuia, după alte 3-4 săptămâni, România se poate pregăti de o scădere a numărului de cazuri și la o pantă descendentă a pandemiei.

5.202 români au fost confirmați cu noul coronavirus. Dintre persoanele confirmate pozitiv, 647 au fost declarate vindecate și externate. 229 de persoane au decedat. În ultimele 24 de ore, au fost înregistrate alte 441 de noi cazuri de îmbolnăvire, transmite Grupul de Comunicare Strategică.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.