Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a anunțat că vor fi cumpărate 120.000 de halate și 200.000 de mănuși de unică folosință pentru medicii de familie din Capitală, iar valoarea achiziției este de 1,3 milioane lei.

”120.000 de halate de protecție și 200.000 de mănuși de unică folosință achizitionam pentru medicii de familie. Mii de masti si dezinfectanti am donat deja, in aceste zile.

Raspundem prompt medicilor de familie care au nevoie de sprijinul nostru si ne-au rugat sa le asiguram un numar foarte mare de echipamente de protectie.

Pacientii cu afectiuni cronice sau acute se prezinta in primul rand la medicii de familie, prin urmare este necesar ca acestia sa fie protejati la fel ca personalul medical din spitale.

Valoarea achiziției pentru echipamente de protectie pentru prevenirea raspandirii coronavirusului destinate medicilor de familie este de 1.300.000 lei iar finantarea proiectului va fi asigurata de Primaria Capitalei, din bugetul Administrației Spitalelor și Serviciilor Medicale București (ASSMB), prin virare de credite bugetare.

Multumesc consilierilor generali care au votat acest proiect pe care l-am propus saptamana trecuta”, a anunțat Gabriela Firea.

Primarul a vizitat, joi, un hotel la care sunt cazați medicii din lina întâi.

”Cadrele medicale care se afla in linia intai trebuie sa fie protejate atat in spitale cat si atunci cand ies din garzi si nu se pot intoarce acasa, pentru a elimina orice risc de imbolnavire a familiilor.
Ma aflu la unul dintre cele 5 hoteluri pe care Primaria Capitalei prin ASSMB le-a pus la dispozitia personalului medical din spitalele “Victor Babes”, “Colentina” si “Carol Davila”, spitale administrate de Primaria Capitalei, dar si pentru cei care lucreaza la spitalul “Matei Bals”.
Aici sunt cazati medicii si asistentele de la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Tropicale „Dr. Victor Babeș”, oameni carora, asemenea tuturor colegilor lor din toate spitalele, nu vom reusi, poate, sa le multumim indeajuns niciodata”, a declarat Gabriela Firea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.