Gabriela Firea, primarul general al Capitalei, a fost prezentă, în Joia Mare, la Cantina socială Ominis, din sectorul 4, din București, acolo unde au fost pregătite 4000 de ouă roșii, cozonaci, pască, dar și alte produse pentru toți beneficiarii celor șase cantine sociale din subordinea Direcției Generale de Asistență Socială a Municipiului București.

„Ma aflu astazi la Cantina sociala Ominis, din Capitala, acolo unde de obicei iau masa cateva sute de persoane din categoriile vulnerabile, care au nevoie de sprijin. Astazi este o zi speciala pentru ca este Joia Mare, iar colegele mele de la Directia Generala de Asistenta Sociala pregatesc oua incondeiate pentru 2000 de persoane din Bucuresti. Este vorba despre persoanele varstnice, persoanele cu dizabilitati, familiile monoparentale sau cazurile sociale, care, fie si-au pierdut locul de munca in aceasta perioada, fie au venituri insuficiente. Pentru ei au fost pregatite pana acum pasca, cozonac, dar si oua rosii, incondeiate. Fiecare persoana care ne-a solicitat sprijinul va primi un pachet cu produse pentru sarbatori”, a declarat Gabriela Firea.

Pe aceasta cale, primarul general le-a multumit angajatilor din domeniul asistentei sociale care, prin activitatile desfasurate, se expun riscului de contaminare cu coronavirus.

„Le multumesc pe aceasta cale asistentilor sociali care, asemenea cadrelor medicale, nu isi vor vedea familiile de Paste pentru ca sunt nevoiti sa se izoleze. Prin munca lor, asistentii sociali intra in contact cu foarte multe persoane, unele dintre ele vulnerabile, acest lucru implicand un risc de contaminare. Din acest motiv, o parte dintre acestia sunt deja cazati in unitati hoteliere, iar o alta parte merg acasa, dar intr-o casa pustie, pentru ca familiile lor au fost nevoite sa locuiasca intr-o alta locatie”, a spus Firea. 

La randul sau, Cosmina Simiean, directorul Directiei de Asistenta Sociala a Municipiului Bucuresti, a aratat ca, in ultima perioada, a existat o crestere a solicitarilor venite din partea persoanelor vulnerabile.

„Pentru fiecare angajat din domeniul asistentei sociale este un Paste atipic, o perioada cu provocari la care nu ne-am fi asteptat, cu foarte multe nevoi sociale exprimate de persoanele vulnerabile. Pentru aceste persoane, eu si colegii mei din asistenta sociala ne aflam in aceste zile la munca, pentru a oferi sprijin acolo unde este cu adevarat nevoie de noi. Multumim tuturor angajatilor din asistenta sociala care au inteles si au ales sa isi sacrifice viata personala, in aceste zile”, a spus Cosmina Simiean.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.