Vești îngrijorătoare de la specialiști. Aceștia atrag atenția că peste două sau trei săptămâni vom avea, cu siguranță, și mai multe cazuri de coronavirus, transmite Realitatea PLUS. Și asta din cauza încălcării regulilor de distanțare socială care au avut loc zilele acestea. Va trebui să ne obișnuim să trăim cu măștile pe față toată viața, mai spun medicii. 

„În ultimul timp aceste reguli au fost incalcate, au fost diminuate, si atunci ne asteptam ca intr-adevar numarul de cazuri sa creasca  mai mult. Probabil ca vârful va fi peste două-trei saptamani, in ceea ce priveste numarul de cazuri, nu știu, totul depinde de noi , spune Virgil Musta, medic primar Boli infecțioase și manager Spitalul „Victor Babeș” din Timișoara.

Specialistii spun că primele simptome ale infecției cu coronavirus pot fi ușoare, cum ar fi tusea, durerea în gât sau febră.

Medicul Virgil Musta crede că este foarte important ca boala să fie surprinsă în faza incipientă, înainte ca virusul să provoace în organism tulburări funcționale sau organice grave.

„În momentul cand avem aceste simptome este bine sa ne prezentam intr-un serviciu de specialitate ca sa analizeze daca intr-adevar pot apartine infectiei cu COVID sau nu. Iar dacă da, recomand tuturor medicilor care lucreaza in aceste servicii pre-COVID, adică înainte de a fi diagnosticati cu testele specifice sa administreze o terapie patogenica de profilaxie a tulburarilor de coagulare care se pare ca sunt implicate in evolutia severa a bolii si a sindromului inflamator intens”, a mai precizat Virgil Musta. 

„Cred ca o luna de zile cel putin va trebui sa fim precauti si atenti. Dupa aceasta luna sa știți ca noi va trebui sa ne obisnuim sa traim cu mastile astea pe fata si cu spalatul pe maini toată viața de aici înainte”, spune Emilian Imbri, manager al Spitalului de Boli infecțioase „Victor Babeș” din Capitală.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.