Nelu Tătaru, ministrul Sănătății, a anunțat, în premieră, că Guvernul ia în calcul redeschiderea școlilor la sfârșitul lunii mai, cel mai devreme, sau la începutul lunii iunie, cel mai târziu. Totuși, pentru ca anul școlar să fie reluat, este necesară ridicarea stării de urgență, care expiră pe 15 mai.

Tătaru a spus, la un post TV, că profesorii și elevii vor fi obligați să învețe în schimburi și să poarte elemente de protecție, iar sălile de curs să fie dezinfectate.

”Spre sfârșitul lunii mai, poate la începutul lui iunie, să ne gândim și la partea școlară, dar să ne gândim, totuși, cu niște precauții, și cu niște proceduri: în ce măsură vor veni, câte schimburi vor fi la școală, unde se vor intersecta copiii, există biocide, există niște măști”, a spus Nelu Tătaru.

Rămâne de văzut în ce măsură această teorie se poate aplica în toate școlile din țară, mai ales în mediul rural, unde profesorii fac naveta, iar mijloacele de transport au un orar care, probabil, nu va mai coincide cu cel al școlilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.