Trei asistente şi o infirmieră de la Secţia ATI a Institutului Clinic Fundeni au fost confirmate pozitiv cu noul coronavirus, se arată într-un comunicat de presă remis de unitatea medicală.

„Institutul Clinic Fundeni testează de SARS-CoV-2 angajaţii unităţii sanitare din secţiile cu grad ridicat de risc, dar şi pacienţii care urmează să fie internaţi. Astfel, în cadrul evaluării continue a stării de sănătate a angajaţilor, în Secţia ATI au fost confirmate 4 cazuri: 3 asistente şi 1 infirmieră, toate de pe aceeaşi tură”, informează sursa citată.

Totodată, în zilele de 24 şi 25 aprilie, a fost realizată decontaminarea secţiei, au fost curăţate cu soluţii dezinfectante pardoselile, pereţii, suprafeţele.

Reprezentanţii IC Fundeni menţionează că toţi pacienţii prezenţi în acest interval în Secţia ATI au fost testaţi, după pozitivarea primului caz la nivelul personalului, iar toate rezultatele au fost negative.

De asemenea, în 28 aprilie a fost realizată o nouă decontaminare. Toţi contacţii au fost izolaţi la domiciliu. S-a declanşat o anchetă epidemiologică, iar la revenirea la serviciu toţi angajaţii vor fi retestaţi.

„Orice pacient care necesită internarea în Institutul Clinic Fundeni este izolat, i se face testul COVID şi stă în zona de izolare, singur în salon, până avem rezultatul testului. Din 6 aprilie, ICF face teste pentru COVID. În prezent se fac 160 teste pe zi”, se mai arată în comunicatul citat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.