Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, a anunțat, luni seară, la „Legile puterii” principalele reguli pe care șoferii microbuzelor de călători vor fi obligați să le respecte din 15 mai pentu a limita răspândirea coronavirusului. În plus, pasagerii vor fi și ei obligați să poarte măști de protecție.

Printre măsurile stabilite de comun acord cu principalele confederatii patronale din industria de transport rutier de persoane sunt: „igienizarea interiorului vehiculului inainte de plecarea in cursa, este obligatorie; dotarea conducatorilor auto  cu echipament de protectie – masti,manusi; pasagerii au obligatia de a veni la locul de imbarcare cu masca de protectie; delimitarea spatiului cabinei prin montarea de panouri plexiglas sau intre sofer si calatori sau, cum e si in alte state, primul rand de scaune sa fie lasat liber”, a precizat ministrul Lucian Bode la „Legile puterii”, de la Realitatea PLUS.

O altă măsură este măsurarea temperaturii cu termoscannerul a fiecărui pasager. „În fiecare punct de imbarcare  soferii asigura masurarea temperaturi ipentru fiecare pasager”.

De asemenea, pentru pentru vehiculele cu cel putin 2 usi, accesul in interiorul vehiculului se va realiza doar pe usa  din spate  iar coborarea pe cealalta sau pe celelalte usi, a mai anuntat ministrul .

Lucian Bode a anuntat că toate măsurile pentru toate tipurile de transport public au fost puse in transparenta publica, luni seara, pe site-ul Ministerului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.