Dosar penal la Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU) și asta după ce procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA) au percheziționat calculatoarele mai multor șefi pentru contracte de peste 620 de milioane de euro. Dosarul a stagnat, însă, după izbucnirea epidemiei de coronavirus, informează Realitatea PLUS.

În perioada decembrie 2019-februarie 2020, au avut loc 10 perchezitii la patru ofiteri din cadrul instituției, insa imediat dupa perchezitii, doi dintre ei au renuntat la functiile pe care le detineau in cadrul IGSU.

Nici procesul de audieri nu a mers „șnur”, acestea fiind intrerupte la scurt timp dupa începerea lui.  

„Este o reclamație care se verifică, o licitație. Eu sunt convins că colegii de la IGSU vor ieși ok din ea. (..) Au venit și au cerut niște informații, este dreptul lor să facă acest lucru. (…) Dacă e cineva care a greșit, atunci cel care a greșit o să fie responsabil de greșeala lui”, a afirmat, luni seara, Raed Arafat, într-o intervenție telefonică la Realitatea Plus. 

Vă reamintim că dosarul în cauză vizează programul prin care IGSU a beneficiat de peste 600 de milioane de euro, bani obținuți din fonduri europene,  pentru a rezolva problemele „cronice” din sistem. Cu alte cuvinte, din acești bani urmau să fie cumpărate autoutilitare cu apa și spumă pentru a reînnoi parcul auto al instituției, scrie realitatea.net

Pentru că licitația a fost, inițial, câștigată de o firmă concurentă companiei Deltamed, considerată favorita contractelor din sistemul de urgență, licitația a fost anulată de conducerea IGSU. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.