Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat, luni seară, la un post TV, că măsurile de relaxare se introduc progresiv, iar dacă totul merge bine, de la 1 iunie ar putea fi deschise terasele, iar de la 15 iunie restaurantele și plajele.

 

„Toată lumea trebuie să înțeleagă că după două luni în care am încercat – și cred că am reușit – să gestionăm o situație, orice relaxare se face gradual, progresiv și se începe cu acele relaxări care pot fi controlate mai ușor în momentul în care vom sesiza că lucrurile nu merg cum trebuie. Facem relaxare unde avem mici aglomerări populaționale – sportul individual, îngrijiri persoanel, stomatologia – acolo unde putem ajunge și limita accesul unei persoane, putem controla acele persoane care vin”, a explicat ministrul Sănătății. 

”Noi evaluăm măsurile, dacă aceste măsuri au avut efectul scontat, sunt în discuție și pregătim măsuri după 1 iunie. Dacă merge bine, putem deschide la 1 iunie terasele, la 15 iunie restaurantele, plajele. Este o vară de încercare. Însă dacă se observă creșteri ale cazurilor, ne putem întoarce la măsurile de la început”, a avertizat ministrul Nelu Tătaru. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.