Înaltpreasfinţitul Pimen, arhiepiscop al Sucevei şi Rădăuţilor, va fi înmormântat azi la Mănăstirea Sihăstria Putnei, așa cum i-a fost dorința. Credincioșii care vor participa la înmormântare sunt rugați să respecte restricțiile specifice acestei perioade.

Pentru a-i aduce un omagiu, Înaltpreasfințitul Părinte Teodosie va săvârși Sfânta Liturghie alături de un sobor de Arhierei, condus de Înaltpreasfințitul Părinte Teofan, la Catedrala Arhiepiscopală din Suceava, potrivit unui comunicat al Arhiepiscopiei Tomisului.

Sfânta Liturghie va fi urmată de slujba înmormântării a Înaltpreasfințitului Părinte Pimen oficiată de la ora 12:00.

,,Îi rugăm pe preoți și pe credincioși să fie înțelegători și conștienți de faptul că spațiul este unul limitat, astfel încât va fi posibil să apelăm la o restrângere a accesului atât pe durata depunerii trupului neînsuflețit, cât mai ales în timpul slujbei de înmormântare a Părintelui Arhiepiscop Pimen,” se spune într-un comunicat al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților.

,,Nădăjduim că, la pomenirea ce se va face la 40 de zile de la trecerea sa la cele veșnice, situația să fie cu mult îmbunătățită și restricțiile vor fi reduse, astfel încât să avem posibilitatea cu toții de a cinsti așa cum se cuvine pe acest vrednic Arhipăstor al Bisericii lui Hristos din Moldova.\”\”

Sicriul sigilat cu trupul IPS Pimen a fost depus, de miercuri seara, la Catedrala Arhiepiscopală din Suceava, unde credincioșii au putut să-i aducă un ultim omagiu, respectând condiţiile de distanţare socială, pentru a îi aduce un ultim omagiu. Cu toate acestea, unii dintre ei nu au respectat aceste prevederi, fiind unele persoane care şi-au dat jos măştile pentru a săruta sicriul. 

ÎPS Pimen, arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor, a murit miercuri, 20 mai, la Institutul „Matei Balş” din Capitală, unde primea tratament pentru infecţia cu SARS-CoV-2. Înaltul prelat s-a infectat la începutul lunii aprilie, iar pe 22 aprilie a fost transferat în București, cu un elicopter SMURD, în stare gravă.

Sicriul cu trupul neînsuflețit al ÎPS Pimen a ajuns la Mănăstirea „Sf.Ioan cel Nou” din Suceava VIDEO

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.