Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, nu este de acord cu susținerea examenelor naționale. Ea consideră că media ultimilor ani este concludentă pentru fiecare elev.

”Sunt în totalitate contra susținerii examenelor naționale. Am primit o mulțime de scrisori de la elevi, părinți, care ne solicită nouă să oprim acest lucru, chiar dacă nu avem putere să facem ceva.

Cred că diminuează foarte mult capacitatea și de concentrare și de echilibru mental pentru a da acel test. Cred că propunerile făcute de asociațiile elevilor și profesorilor sunt foarte corecte. Cred că se găsea o soluție.

Consider că media ultimului an sau a ultimilor ani e o soluție. Nu ne putem minții, un elev de nota 10 nu poate lua 4 în pandemie, un elev de nota 4 nu poate lua zece”, a declarat Gabriela Firea la un post TV, duminică.

Amintim că autoritățile au decis că Evaluarea Națională începe în 15 iunie, iar Bacalaureatul – în 22 iunie. Examenele se vor desfășura cu cel mult 10 elevi în clasă, în condiții de respectare a distanțării în situația pandemică actuală.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.