Un deţinut extrădat în România dintr-o ţară terţă a fost confirmat pozitiv la testul efectuat pentru noul coronavirus, a anunțat vineri  Administrația Națională a Penitenciarelor (ANP). Acesta se află în custodia Penitenciarului-Spital Bucureşti-Jilava şi va fi retestat. Este primul deținut confirmat cu noul coronavirus până acum în sistemul penitenciar de la izbucnirea epidemiei în țara noastră, potrivit realitatea.net

„Conform metodologiei, aceasta se află în custodia Penitenciarului-Spital Bucureşti-Jilava şi urmează a fi retestată”, se precizează în comunicatul ANP. 

„Persoana respectivă este asimptomatică, iar depunerea în locul de deţinere s-a realizat conform procedurilor de izolare şi monitorizare medicală.

În continuare, se aplică recomandările Direcţiei de Sănătate Publică Ilfov şi metodologia de intervenţie adoptată de sistemul penitenciar românesc în acest context epidemiologic”, menționează ANP.

Este primul deținut confirmat până acum în sistemul penitenciar de la izbucnirea epidemiei de coronavirus în România. Până în prezent, au fost confirmate mai multe cazuri de infectare cu COVID-19 numai în cazul angajaților din sistemul penitenciar, la Jilava, Gherla și Giurgiu

Primul caz de COVID-19 depistat în sistemul penitenciar din România a fost confirmat pe 17 aprilie în cazul unui angajat – polițist de deținere, în Penitenciarul Giurgiu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.