Întreaga țară se află sub cod galben de averse torențiale și vijelii până marți dimineață, la ora 10.00, potrivit unei avertizări emise de Administrația Națională de Meteorologie (ANM).

Meteorologii avertizează că în cea mai mare parte a țării vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, averse torențiale, grindină și vijelii. Cantitățile de apă vor depăși 25-30 l/mp și pe arii restrânse 40-60 l/mp.

Potrivit ANM, pe tot parcursul săptămânii, gradul de instabilitate atmosferică se va menține accentuat în cea mai mare parte a țării.

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență a anunțat luni dimineață că 37 de localități din 17 județe (Alba, Argeș, Brașov, Bistrița-Năsăud, Bihor, Caraș-Severin, Călărași, Giurgiu, Hunedoara, Harghita, Ialomița, Ilfov, Mureș, Neamț, Sibiu, Timiș și Vâlcea) au fost afectate de vremea rea. Pompierii au evacuat apa din 12 locuințe, 60 de curți și 46 de beciuri. Totodată, din cauza vântului puternic, 5 acoperișuri s-au desprins, iar 6 copaci au căzut pe carosabil sau pe linii electrice. 3 mașini au fost avariate. 

Județele cele mai afectate de vijelii au fost Caraș-Severin, Hunedoara și Vâlcea, unde angajații IGSU au intervenit în 16 localități.

Sursa: Realitatea de Bucuresti

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.