Pompierii militari au intervenit, în ultimele 24 de ore, în 20 de județe pentru a-I ajuta pe românii aflați în situații dificile din cauza vremii rele.

Astfel, 32 de localități din județele Arad, Argeș, Bacău, Bistrița-Năsăud, Brașov, Buzău, Călărași, Cluj, Dâmbovița, Gorj, Giurgiu, Hunedoara, Harghita, Ialomița, Ilfov, Maramureș, Mureș, Olt, Satu Mare și Timiș au fost afectate de ploile torențiale, anunță Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU).

Pompierii au evacuat apa din 140 de locuințe, 148 de curți, 94 de beciuri/subsoluri, 106 anexe gospodărești, 8 instituții publice și 21 de străzi.

Traficul rutier a fost temporar afectat pe 2 drumuri naționale (DN 7/AR și DN 18/MM), 3 drumuri județene (DJ 137, DJ 137A/HR și DJ 411/GR) și este oprit pe 1 drum județean (DJ 131A/HR).

O situație deosebită a fost înregistrată în localitatea Urechești din județul Bacău, unde o persoană care a rămas izolată pe o insulă, în apele râului Trotuș, a fost salvată.

Un alt caz care a dus la izolarea a 35 de persoane s-a produs în județul Maramureș, localitatea Leordina, unde un podeț a fost rupt de viitură.

Județele cele mai afectate de precipitațiile abundente au fost Argeș, Hunedoara, Ialomița și Maramureș, unde salvatorii au intervenit la nivelul a 12 localități.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.