În perioada 11.06.2020 – 15.06.2020, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) – Structura Centrală, Secția de Combatere a Traficului de Droguri au dispus reținerea pentru o perioadă de 24 de ore a 3 inculpați, în cadrul a două acțiuni pentru combaterea traficului de droguri.

La data de 15.06.2020, procurorii DIICOT – Structura Centrală împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul DCCO au efectuat 3 percheziții domiciliare, la domiciliile unei persoane suspectate de săvârșirea infracțiunii de trafic de droguri de risc.
În urma cercetărilor s-a stabilit faptul că, începând cu anul 2019, inculpatul, în vârstă de 38 de ani, ar fi înființat într-o locație mai multe culturi de cannabis. Ulterior drogurile au fost comercializate pe raza municipiului București și a județului Ilfov.
În urma perchezițiilor, au fost ridicate 6,2 kilograme de cannabis, suma de 3.500 de  euro, un pistol cu gaze, 2 cartuşe, un grinder, precum şi aparatură specifică creşterii plantelor de cannabis, respectiv lămpi, ventilatoare, stabilizatoare de tensiune, fertilizatori, filtre, în valoare de aproximativ 25.000-30.000 de lei.
Totodată, la data de 11.06.2020, procurorii DIICOT – Structura Centrală împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul BCCO București au efectuat o acțiune prindere în flagrant și au pus în executare două mandate de percheziție domiciliară într-o cauză vizând destructurarea unui grup infracțional organizat, format din 3 persoane, specializat în săvârșirea infracțiunii de trafic de droguri de risc.
În urma perchezițiilor, au fost ridicate și indisponibilizate aproximativ un kilogram de cannabis și suma de 6.750 de lei, 3 telefoane mobile și 3 cartele S.I.M.
Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecții și inculpații beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Imagine

Imagine

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.