Propunerea de desfiinţare a Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din justiţie este deficitară şi nu întruneşte normele de tehnică legislativă cerute de lege. Informația apare într-notă a Secţiei resurse umane şi documentare din Parchetul General.

Potrivit sursei, proiectul care face obiectul acestei lucrări „nu întruneşte normele de tehnică legislativă cerute de lege”.

„În ceea ce priveşte propunerea legislativă de faţă, se remarcă faptul că aceasta este identică (‘mot-a-mot’) cu propunerea legislativă pentru desfiinţarea Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din justiţie înregistrată la Senatul României cu numărul L612/2019, respinsă definitiv de Senat, în calitate de cameră decizională, în şedinţa din 11 decembrie 2019”, se arată în documentul menționat.

Sursa menționează că proiectul este deficitar şi sub aspectul dispoziţiilor tranzitorii, mai precis transferarea dosarelor existente către alte unităţi de parchet.

„În cazul SIIJ, stabilirea parchetului competent are în vedere mai multe criterii legale, noua competenţă putând varia atât după materie, cât şi după calitatea persoanei, precum şi după teritoriu. Decizia trebuie luată în fiecare caz în parte, acestea fiind motivele pentru care ea trebuie să fie rezultatul unei dispoziţii a magistratului, dispoziţie cu caracter procesual, de aplicare a normelor în materie de competenţă. În situaţia noastră, singura soluţie legală care se întrevede, din punctul nostru de vedere, este emiterea unei ordonanţe de declinare a competenţei”, se arată în document.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.