La ora actuală, la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Tropicale Dr. Victor Babeș”, care dispune de 420 de paturi, sunt internate 294 persoane, dintre care trei se află la Terapie Intensivă (ATI), anunță Administrația Spitalelor București, într-un comunicat de presă.

De la declanșarea pandemiei, în această unitate sanitară de fază 1 au fost internate în total 2.273 persoane, din București și din țară – din care 1.710 confirmate cu boala COVID-19 -, cel mai mare număr de pacienți internați dintre toate spitalele COVID din România.

La Spitalul Clinic Colentina,  există în continuare 77 de persoane infectate cu virusul SARS-CoV-2, dintre care șapte se află la Terapie Intensivă (ATI), iar 21 sunt pacienți asimptomatici, care așteaptă negativarea testelor în spital, fără a primi un tratament specific.

“Dintre aceștia, 11 persoane au o perioadă de așteptare în spital care depășește 10 zile, iar 8 asimptomatici așteaptă negativarea testelor de mai mult de 21 de zile. Ce mai lungă perioadă de așteptare, în acest moment, este de 48 de zile”, potrivit sursei citate.

În total, de la sfârșitul lunii martie și până în prezent, la Spitalul Clinic Colentina au fost internați 542 de pacienți confirmați cu COVID-19. Din totalul de 867 paturi de care dispune, spitalul a primit aviz de funcționare pentru 455.

Spitalul Clinic Colentina, unitate sanitară desemnată suport COVID prin ordin al ministrului Sănătății, nu are în structura sa o secție de boli infecțioase.

La Spitalul Clinic de Nefrologie Dr. Carol Davila”, care a preluat până acum toate cazurile de pacienți infectați care necesitau dializă, a avut internate, de la sfârșitul lunii martie și până în prezent, 50 de persoane confirmate cu COVID-19.

“Așa cum se poate vedea din datele disponibile, numărul total de pacienți confirmați cu COVID-19, internați în aceste trei spitale de elită ale Primăriei Capitalei, a fost, de la începutul pandemiei, de 2.302. Din datele oficiale ale INSP reiese că, în București, până la această dată, a fost înregistrat un număr de aproximativ 2.500 de pacienți confirmați cu COVID-19”, precizează Administrația Spitalelor București.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.