„Luni vom demara procedurile de revocare din funcție a doamnei Renate Weber, care s-a transformat in apărătorul pensiilor nesimțite! Avocatul Poporului și-a depășit atribuțiile constituționale inițiind un demers împotriva…poporului roman, care dorește tăierea pensiilor speciale și respectarea principiului contributivității”, a scris Florin Roman, liderul deputaților PNL, pe Facebook.

„A invoca neconstituționalitatea legii pe motiv de discriminare înseamnă cinism, in condițiile in care 5 milioane de romani primesc pensie după contribuție. Renate Weber este apărătorul pensiilor speciale nesimtite, cum este cazul fostului comandant al penitenciarului Colibași, care încasează o pensie specială de 75.000 lei. Probabil omul mănâncă cu 10 guri…”, a adaugat Roman.

Renate Weber, Avocat al Poporului, a fost contestată în repetate rânduri de PNL, după ce  a atacat la Curtea Constituțională amenzile din timpul stării de urgență, condițiile de carantinare din timpul stării de alertă sau a monitorizat spitalele împotriva torturii față de pacienți.

Și premierul Ludovic Orban a spus, la emisiunea ”Legile Puterii”, de la Realitatea Plus, că instituția Avocatul Poportului se comport azi mai degrabă ca o filială a PSD.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.