„Dupa 7 ani de blocaje, Park&Ride Cora Pantelimon, un proiect preluat de la zero cand am venit la Primarie, va fi gata in aceasta toamna.
500 de locuri de parcare, terminal pentru tramvai, autobuz, microbuze private. Am verificat astăzi stadiul lucrărilor pe șantierul de construcție a parcării de la intersecția Șos. Vergului cu Șos. Pantelimon”, a scris Gabriela Firea, primarul general al Capitalei, pe Facebook.

„Încă un proiect important pentru bucureșteni, preluat de la zero în 2016, devine realitate. Park&Ride Cora Pantelimon, doar o groapă în urmă cu patru ani, va fi gata în această toamnă, după șapte ani de blocaje. În acest moment, etapele cele mai complicate au fost terminate. (…) Noua soluție tehnică, o parcare supraterană cu 500 de locuri cu terminal STB, a fost realizată prin întocmirea unui PUZ, aprobat la nivelul CGMB.

Prin acest obiectiv de investiții se reconfigurează, practic, toată zona. Nu construim doar o simplă parcare etajată, ci un nod intermodal care include tramvaie, autobuze și peroane pentru microbuze private. De asemenea, este pregătit terenul și pentru viitoarea stație de metrou din zonă”, precizează edilul. 

Proiectul vine ca răspuns pentru cei care vor să își lase mașina și să ia mijloacele de transport în comun. 

„Stadiul lucrarilor:
• Au fost finalizate fundația parcării și fundațiile rampelor, au fost montați stâlpii metalici, iar acum se montează traversele metalice. Structura propriu-zisă a parcării este intr-un stadiu avansat.

• S-a turnat betonul pentru fundația drumului înspre Pantelimon și a fost așternut stratul de asfalt.

• Pentru calea de rulare a tramvaiului, au fost montate curbele, macazul, dar și peste 36 de metri de șine. Se lucrează in continuare la fundație înspre stația existentă acum în zonă”, se mai arată pe pagina Gabrielei Firea.

Valoarea totală a investiției este de  21 de milioane de euro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.