Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat, luni seară, în exclusivitate la emisiunea “Legile Puterii” de la Realitatea Plus, că România s-a oprit din panta descendentă pe care era și a tras un semnal de alarmă, catalogând drept foarte gravă atitudinea celor care instigă la nerespectarea regulilor de distanțare fizică, în contextul pandemiei.

“Ne-am oprit pe parcursul pantei descendente și, în acest moment, mai facem o cocoașă, ca să spun așa, dată de cazurile noi, după trei perioade de relaxare, după momente în care, după cum am putut vedea cu toții, o mare parte a populației nu respectă aceste reguli de distanțare fizică, dar și o mare parte a celor care contestă, bagatelizând munca de 3 luni de zile a corpului medical. Suntem într-o perioadă de creștere, suntem pe o pantă ascendentă, dar cu o creștere semnificativă, nu exponențială, creștere pe care ne-am asumat-o când am decis relaxarea”, a declarat Nelu Tătaru, la Realitatea Plus.

Ministrul Sănătății i-a criticat dur pe cei care contestă regulile de distanțare fizică și s-a arătat nemulțumit de atitudinea politicienilor.

“Mai îngrijorătoare este atitudinea celor care instigă la nerespectarea acestor reguli. Este foarte, foarte grav. În condițiile în care marea masă a răbdat 3 luni de zile, să-i strici toată răbdarea, suferința prin a-i arăta ca nu a fost nimic. Poate o reorientare a acestui moment ne poate face să terminăm mai repede această pantă”, a completat Nelu Tătaru.

“Cred că politicul a venit prea repede peste medical în timp ce economicul ne arată unde suntem. (…) Mâine e posibil să ajungem la o cifră mai mare decât astăzi. Acest număr de cazuri crescut este asumat, dar este asumat deoarece avem locuri de cazare. Asumarea nu înseamnă însă că de acum înainte, totul e la liber. Mai rămâne și partea în care factorul politic sau populația să respecte regulile (…) Cred că ne grăbim să ajungem la urne, nu este momentul. Este momentul să avem grijă de sănătatea poporului. Daca încercăm să o gestionăm de pe pragul Parlamentului, nu cred că va fi bine”, a conchis ministrul Sănătății.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.