Procurorii DIICOT au reținut pentru trafic de droguri un cetăţean francez în vârstă de 35 de ani care locuiește în sectorul 3 din București. Oamenii legii au găsit 58 de plante de canabis cultivate de acesta.

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Structura Centrală l-au reținut pentru 24 ore pe un cetăţean francez,în vârstă de 35 de ani, cu reşedinţa în sectorul 3 din București, pentru trafic intern de droguri de risc în formă continuată.

Sesizarea din oficiu a Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate-Serviciul Antidrog, în care se arăta faptul că francezul se ocupă cu creșterea ilicită a canabisului pe raza Capitalei, cu scopul de a-l comercializa consumatorilor de droguri, a fost înregistrată la DIICOT pe 11 mai 2020.

“Cu ocazia investigaţiilor realizate, s-a stabilit faptul că, în activitatea infracțională, inculpatul  a achiziționat în lunile aprilie și mai, anul curent, mai multe instrumente, îngrășăminte și ustensile necesare cultivării canabisului, în acest sens plasând comenzi prin intermediul internetului, pe un site de profil. Din verificările efectuate a reieșit faptul că, la data de 07.05.2020, inculpatul a primit prin intermediul unei companii de curierat, 2 colete conținând diferite ustensile necesare creșterii în mediu închis (”indoor”) a canabisului menționând la datele de contact numele său şi o adresă din București, sector 2, pentru care a achitat, în sistem ramburs suma de 1.130 RON”, arată procurorii DIICOT.

Procurorii au făcut două percheziţii domiciliare pe raza sectoarelor 2 şi 4 din Bucureşti, ocazie cu care au fost descoperite şi confiscate o cultură indoor ce conţinea 58 de plante de cannabis în diferite stadii de dezvoltare, aproximativ 100 de grame de cannabis, 9 prăjituri ce aveau în conţinut şi THC, un grinder, aparatură specifică creşterii plantelor de cannabis, respectiv lampi, ventilatoare, stabilizatoare de tensiune și  fertilizatori.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.