Vremea rea se menține și mâine în toată țara. Administrația Națională de Meteorologie a emis noi avertizări cod portocaliu și cod galben de ploi torențiale. Astfel,  partea de centru, est și sud est este vizată de un cod portocaliu oână joi noaptea la ora 3.00.  

În zonele montane, în Moldova, Dobrogea și local în Muntenia și Transilvania, vor fi perioade cu averse torențiale și se vor acumula cantități de apă de peste 40 l/mp și pe arii restrânse 50…80 l/mp. Vor fi și intensificări ale vântului, vijelii, descărcări electrice și grindină, îndeosebi în regiunile estice și sud-estice.

Meteorologii au emis și o nouă avertizare cod galben de ploi, valabilă mâine, între orele 10:00 și 23:00 în toată țara. 

În intervalul menționat, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, averse torențiale, grindină și vijelii. Cantitățile de apă vor depăși 20…25 l/mp și pe arii restrânse 40…50 l/mp.

Administrația Națională de Meteorologie transmite că la sfârșitul săptămânii, instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată, în special în vestul, centrul și nordul țării, precum și în zonele montane.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.