Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a anunțat, miercuri seară, în exclusivitate la emisiunea Legile Puterii de la Realitatea plus, că sub 100.000 de contracte de muncă sunt în acest moment suspendate, față de un million, cât erau la începutul pandemiei.

“1,3 milioane de persoane au fost beneficiare ale șomajului tehnic, au beneficiat de acești bani și ei și familiile lor, respectiv 4,3 miliarde de lei au fost acoperite pentru această măsură. Astăzi am ajuns la sub 100.000 de contracte suspendate, față de un milion cât era la începutul pandemiei (…) Urmează o altă măsură față de cei care au revenit, dar nu au putut să revină însă la nivelul de contract pe care-l aveau înainte de pandemie. Urmează și în această zonă un sprijin”, a declarat Violeta Alexandru, la Realitatea Plus.

Ministrul Muncii a precizat că Guvernul putea majora bugetul pentru șomajul classic, dar a preferat plata șomajului tehnic.

“România este în acest moment într-o situație cu adevărat dificilă generată de pandemie, dar are un Guvern responsabil care a avut deja o intervenție imediată în cazul celor cu contracte de muncă suspendate. Am avut o intervenție directă pentru plata șomajului tehnic pentru că noi credem cu tărie că angajații și angajatorii trebuie să-și reia împreună împreună. Aveam alternativa majorării fondurilor pentru șomajul clasic, dar asta ar fi fost o măsură pasivă și am preferat să optăm pentru plata șomajului tehnic”, a completat Violeta Alexandru.  

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.