Președintele PNL Sector 6 și candidat la Primăria Sectorului 6, Ciprian Ciucu, invitat al Mădălinei Dobrovolschi în emisiunea live de pe Realitatea de București, a dezvăluit că în Capitală sunt circa 300 de clădiri cu clasa 1 risc seismic, menționând că primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a reabilitat puțin din ceea ce era necesar și neesențial.

“Este o problemă extrem de complexă care trebuie gândită pe un plan de mobilitate gândit de specialiști. Dacă spune cineva că rezolvăm cu soluții punctuale, minte. O astfel de problemă se rezolvă schimbând paradigma de mobilitate a oamenilor. Asta înseamnă ca oamenii, în timp, să-și schimbe comportamentul de mobilitate, te duci de la auto individual către mijloace de transport în comun (…) Tu, ca politician și ca șef de instituție, ai două instrumente, planificarea strategică și bugetul, dacă tu nu-ți faci treaba și nu prioritizezi … ceea ce nu a făcut Firea, a zis “nu pot să fac 40 de proiecte că-mi trebuie bugetul Capitalei pe 50 de ani, dar vin cu 3-4-5 proiecte“, a declarat Ciprian Ciucu.

Fostul consilier general spune că, în Capitală, trebuie făcute mult mai multe piste pentru biclicliști și continuate proiectele de prelungire a metroului.

“Două lucruri mai trebuie făcute, când dispare Covidul: piste de biciclete în primul rând, sunt foarte mulți tineri care vor să simtă orașul, și metroul. În urbanul mare, metroul este soluția. Eu stau în cartierul Drumul Taberei și mă uit de 9 ani la acel șantier. Este inacceptabil. Acum Guvernul liberal a accelerat banii pentru această lucrare și se va inaugura curând, dar este o lucrare care excede Guvernul liberal”, a completat liberalul.

Ciprian Ciucu a mai spus că au fost reabilitate foarte puține din clădirile cu risc seismic din București.

“O a doua problemă mare este dată de riscul seismic. Noi avem foarte mult construit interbelic și ce s-a construit în anii 60 nu stă tocmai foarte bine. Gândiți-vă că Bucurestiul, Capitala României, e pe locul 1 în Uniunea Europeană, ca risc seismic. Vorbim undeva la 300 de clădiri clasa 1 risc seismic. S-a făcut atât de puțin în acești ani. Gabriela Firea vine cu o realitate gogonată. Când vii și zici … dacă până acum s-au reabilitat 4 clădiri și tu vii și spui că tu ai reabilitat 8 clădiri și apoi spui, binențeles, că practic ai dublat reabilitarea clădirilor.  Gabriela Firea a reabilitat foarte foarte puțin din ceea ce era necesar și neesențial”, a conchis Ciprian Ciucu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.