Fostul ministru al Justiției, Ana Birchall, a declarat, marți seară, la emisiunea “Legile Puterii” de la Realitatea Plus, că Secția de Investigare a Infracțiunilor din Justiție (SIIJ) trebuie desființată și a precizat că decizia Curții Constituționale privind această structură de parchet reprezintă acum o “peticeală”.

“Din punctul meu de vedere, această Secție Specială (Secția de Investigare a Infracțiunilor din Justiție – n.r.) trebuie desființată. O spune fiecare român cinstit și o spun și organismele internaționale. Decizia de azi a Curții Constituționale … e evident că acele articole erau neconstituționale. Decizia de azi reprezintă doar o peticeală a unei legi meșterite smecherește. Și să vedem cine a moșit-o, Florin Iordache Tudorel Toader, Lia Savonea și compania din centrele de reflexie. Fac apel la toți senatorii pentru proiectul de lege inițiat de mine și USR, ca această secție specială să fie desființată. Și Toader și Savonea ar trebui să-și dea demisia în secunda doi”, a declarat Ana Birchall, la Realitatea Plus.

Fostul ministru al Justiției a precizat că procurorii Secției Speciale au cerut anumite dosare pentru a le îngropa.

“Un alt aspect învederat arată că, de fapt, au vrut să aibă, să creeze un parchet paralel, un parchet al lor. De aceea, și aceste efecte pe care le-au avut în dosarele penale. Să vedem și ce dosare s-au cerut spre analiză de Secția Specială, nu au fost cerute spre analiză, ci spre îngropare, să o spunem direct”, a completat Ana Birchall.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.