Rezultatele repartizării la liceu vor fi publicate azi pe site-ul dedicat al Ministerului Educației, admitere.edu.ro. Admiterea la liceu 2020 se face în funcție de media fiecărui elev, care se calculează ca medie ponderată între media generală la Evaluarea Națională (80%) și media generală de absolvire a claselor a V-a – a VIII-a (20%). Elevii vor fi repartizați în mod descrescător, în funcție de media de admitere și de opțiunile trecute pe fișa de înscriere.

Repartizarea a început deja cu liceele militare, afișarea rezultatelor fiind făcută pe admitere.edu.ro.

În prima etapă, vor fi repartizați elevii care nu împlinesc 18 ani până la data începerii cursurilor anului școlar 2020-2021. Tot pe 10 iunie vor fi comunicate rezultatele candidaților repartizați, iar în unitățile de învâțâmânt gimnazial vor fi afișate liste cu locurile care au rămase neocupate.

Între 13 și 20 iulie elevii și părinții vor transmite dosarele de înscriere la școlile la care candidații au fost repartizați.

La repartizarea computerizată la liceu participă cei 122.000 de elevi care au obținut la Evaluarea Națională o medie egală sau mai mare de 5.

Etapa a doua de repartizare a elevilor în licee se adresează celor care nu au reușit să participe la prima repartizare sau au susținut evaluarea națională în sesiunea specială, din motive medicale. Această etapă este atât pentru cei din seria curentă, dar și din seriile trecute care nu împlinesc 18 ani până la data începerii cursurilor din anul școlar 2020-2021, iar aceștia vor putea să opteze doar pentru locurile rămase neocupate la prima etapă de repartizare.

Dacă în urma celor două etape de admitere se mai înregistrează solicitări de înscriere la liceu a elevilor din seria curentă sau anterioară care nu împlinesc 18 ani până la data începerii cursurilor anului școlar 2020-2021, aceștia vor fi repartizați de către inspectoratul școalar în ordinea descrescătoare a mediilor de admitere și în funcție de locurile rămase neocupate. Ei vor fi repartizați începând din 24 august.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.