Distracția din Centrul Vechi al Capitalei a fost din nou întreruptă, aseară, de polițiștii care au mers în controale la terase și cluburi. Și au găsit o grămadă de nereguli. Tinerii petreceau fără nicio grijă și fără să respecte regulile, informează Realitatea PLUS.

 

Numai în această noapte, 17 terase și cluburi de noapte au fost amendate, iar una dintre terase a fost chiar închisă.

În total, amenzile date de oamenii legii au însumat peste 200 de mii de lei. Vorbim de sancțiuni date fie pentru nerespectarea măsurilor – distanțarea socială și purtarea măștii de protecție, fie pentru încălcarea normelor din domeniul sănătății, ori cele privind avizele ISU.

De la începutul acestei luni, în toată țara s-au aplicat 12.000 de sancțiuni contravenționale în valoare de aproape 4,5 milioane de lei. Aproape 900 dintre amenzi au fost date proprietarilor de terase.

„Polițiștii vizează doar o zonă preventivă, o zonă de conștientizare, pentru că doar împreună putem stabili efectele acestei infectări cu coronavirus. De asemenea, pe parcursul acțiunii este urmărită calitatea produselor care sunt oferite cetățenilor în aceste zone. Tocmai de aceea avem și reprezentați ai OPC-ului care se asigură că produsele scoase la vânzare sunt produse de calitate. Această acțiune nu e singulară și vor urma și altele în zilele săptămânii viitoare”, a declarat Diana Sarca, purtător de cuvânt al Poliției Capitalei. 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.