Premierul Ludovic Orban i-a îndemnat pe români să nu participe la mitingul anunţat pe reţelele de socializare în Piaţa Victoriei din Bucureşti, subliniind că aceştia „se pun pe sine în pericol” şi „se situează făţiş împotriva unor reglementări legale”.

„Sunt convins că Ministerul de Interne este gata să ia toate măsurile. Eu îi îndemn pe oameni să nu iasă la astfel de mitinguri, care, sincer, nu transmit nimic, se pun pe sine în pericol şi se situează făţiş împotriva unor reglementări legale. Portul măştii este stabilit prin lege ca fiind obligatoriu în spaţii închise. Sigur că, dacă ies afară, nu poţi să-i obligi să poarte masca. E o adevărată campanie, care este derulată din foarte multe surse, o campanie care se vede că este organizată, finanţată şi este o campanie care este împotriva intereselor fundamentale ale cetăţenilor români. Sănătatea este bunul cel mai de preţ al omului. Îi rog pe români să-şi apere sănătatea, atât sănătatea lor, cât şi sănătatea semenilor lor, în primul rând al celor pe care-i iubesc”, a declarat Orban, astăzi, la finalul ședintei de urgență organizate la sediul MAI.

Premierul a răspuns, astfel, unei întrebări legate acțiunile pe care le vor înteprinde autoritățile în cazul persoanelor care „ne îndeamnă să nu purtăm măşti” şicare au anunţat, pe reţelele de socializare, participarea la un miting, duminică seara, în Piaţa Victoriei.

Vă reamintim că Gheorghe Piperea, unul din cei mai cunoscuţi avocaţi din România, a făcut următorul anunț, într-un mesaj postat pe contul său de socializare: „Pentru cei ce încă mai cred în libertate și fraternitate, am un mesaj: duminică, ora 18, se iese în stradă, fără mască, pentru a protesta contra proiectul anti-constituțional de lege privind carantina și izolarea”. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.