Ministrul Economiei, Virgil Popescu, a anunțat, miercuri seară, la emisiunea “Legile Puterii” de la Realitatea Plus, că autoritățile nu își pot asuma măsura redeschiderii restaurantelor în interior, atâta timp cât regulile de protecție sanitară nu sunt respectate pe terase.

“A fost o evaluare epidemiologică și o evoluție a acestei pandemii în ultimele două săptămâni și văzând dinamica cazurilor, practic o triplare a cazurilor de acum 2 săptămâni , practice nu s-a putut lua nicio măsură de relaxare. Degeaba ne-am întâlnit cu cei din Horeca acum 2 săptămâni, degeaba la Guvern cu premierul Orban, degeaba am negociat și am terminat setul de măsuri pentru deschiderea restaurantelor pentru că efectiv nu putem să luăm măsura deschiderii restaurantelor în interior atâta timo cât nu se respectă măsurile pe terase”, a declarat Virgil Popescu.

Ministrul a acuzat parlamentarii PSD că dau un exemplu prost.

“Sunt convins că oamenii se uită la televizor, văd ce se întâmplă în Parlament, văd cum anumiți factori de decizie din Parlament spun că nu există virusul, că de fapt virusul nu este transmisibil, că de fapt nu trebuie să stea în spital , să nu se respecte regulile și evident urmăresc ce spun acești formatori de opinie și se duc în terase și nu mai respectă absolut nimic. Dacă peste două săptămâni vom vedea o diminuare a cazurilor, evident că va urma și să punem în aplicare ceea ce am hotărât împreună cu industria hotelieră”, a mai declarat Popescu.

Autoritățile au pregătit și măsuri de sprijin pentru industriile cele mai afectate.

“Mâine în ședință de Guvern , vom avea în primă lectură OUG prin care acordăm acel miliard de euro din fonduri europene, microgranturi de 2.000 de euro, pentru microîntreprinderile care au acționari/asociați fără salariați sau PFA-urile cabinete medicale care au fost în lupta contra Covidului , 350 de milioane de euro anvelopă pentru granturi între 5.000 și 150.000 de euro capital de lucru pentru industria hotelieră , pentru Horeca, pentru transporturi, organizatori de evenimente, edituri și librării”, a conchis ministrul.

Sursa: Realitatea de Bucuresti

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.