Premierul Ludovic Orban a declarat, joi seară, în exclusivitate la emisiunea “Legile Puterii”, că atacurile din partea USR sunt la fel de puternice precum cele venite din partea PSD, menționând că liberalii caută, după alegeri, parteneri cinstiți, nepopuliști, cu care să poată construi.

“Noi ne-am dori mergem pe o formulă comună de sprijin a candidaților și la Primăria Capitalei și la primăriile de sector, atât cu USR PLUS, cât și cu PMP. Discutăm în acest sens, sigur că trebuie să se ajungă la formule rezonabile, care să țină cont de forța politică a fiecărui partid, de calitatea candidaților pentru fiecare primărie de sector și care să țină cont și de un raport obeictiv care să fie stabilit printr-o cercetare sociologică. Noi suntem deschiși la discuții, am arătat lucrul acesta prin faptul că PNL, deși e de departe cel mai puternic partid din zona non-PSD, am acceptat să susținem un candidat care nu este membru PNL, renunțând la dreptul de a pune un candidat care poate ar fi avut șanse”, a declarat Ludovic Orban, la Realitatea Plus.

Premierul a comparat atacurile venite din partea USR, în special, cu cele venite din partea social democraților.

“Chiar am făcut o evaluare. Intensitatea atacurilor din partea USR în special este la fel de mare ca atacurile din partea PSD. Pe de altă parte, după ce ne atacă sau înainte de a ne ataca, mai vin și mai discută cu noi, ca să facă înțelegeri, ca aliații. Eu cred că trebuie să se hotărască. Ne-au atacat violent pe decizia Guvernului de a sesiza la CCR o lege , cum au intitulat-o ei, DNA-ul pădurilor. Au făcut postări că PNL îi apără pe ăia care taie ilegal, că PNL nu vrea DNA…(…) Haideți să vă spun ce se întâmplă, e un întreg campionat în Parlament, hai să facem niște proiecte de legi pe picior, care să n-aibă niciun fel de analiză, de studiu de impact, numai că dă bine la populație.

Credeți că pe ei îi interesează dialogul? Pe ei îi intereseză să vândă un slogan, o lozincă, oprim tăierea pădurilor prin DNA-ul pădurilor! Dacă legea ast intră în vigoare, toți care au făcut infracțiuni silvice vor da socoteală peste un an, când se va înființa DNA-ul pădurilor, care nu știu când se va înființa.

Nu trebuie tolerată această modalitate, faci legi pe picior, vinzi slogane, că asta vând, slogane și, de fapt, ceea ce fac ei este împotriva scopului, împotriva obiectivului de a crește eficiența. Eu îmi doresc ca, după alegeri, niște parteneri care să fie apropiați de noi ca gândire, care să fie fair-play, care să construiască trainic pe fundamente solide, care să nu aibă bolile celor din zona PSD-urilor care au existat de-a lungul timpului – să fie populiști, să facă pe picior, să pună ștampile prin sferturi de adevăr, adică ne trebuie niște parteneri cinstiți , care să aibă o gândire apropiată de noi și cu care să putem construi”, a completat liderul de la Palatul Victoria.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.