Premierul Ludovic Orban a făcut, sâmbătă după-amiază, o vizită  de urgență la Spitalul Modular pentru pacienții Covid-19, construit în curtea Spitalului Elias din Capitală, de Asociația „Dăruiește Viață.” La finalul vizitei, șeful Executivului a afirmat că speră ca până marți secția să fie funcțională. 

„Este vorba de 38 paturi, 14 paturi sunt pentru tratarea persoanelor aflate în stare gravă, sunt dotate cu injectomate și monitoare. Alte 14 paturi sunt paturi intermediare, iar alte 10 paturi pentru cei care au simptome și sunt suspecți de COVID-19. Împreună cu Raed Arafat am luat decizia de a aloca rapid toate echipamentele necesare din stocul de rezervă, ventilatoare, injectomate și toate echipamentele pentru a asigura punerea în funcțiune cât mai rapid, încă de săptămâna viitoare, (…) sperăm ca de marți dimineață”, a anunțat Ludovic Orban.

Orban a mai precizat că este nevoie de personal medical ce va fi recrutat fie din angajaţii Spitalului Elias, fie prin detaşare.

„E nevoie de cel puțin 4 medici și 8 asistenți pe tură, vom apela la voluntariat, detașări. (…) Practic, activitatea Spitalului Elias nu va fi afectată, va trata în continuare toate urgențele și nu-i va fi redusă posibilitatea de a trata.”,a  precizat premierul.

Vizita a venit în contextul în care unitatea medicală nu a cerut aviz pentru ca spitalul modular să fie secție de terapie intensivă COVID, deși este printre cele mai moderne din țară. După ce informația a fost dezvăluită de hotnews.ro, Ministrul Sănătății a afirmat că a discutat sâmbătă dimineață cu managerul spitalului Elias și au convenit ca spitalul modular să fie folosit ca spital ATI COVID. Nelu Tătaru speră ca procedura să dureze în jur de două zile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.