Capitala se confruntă cu o transmitere comunitară de Covid-19. Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat anunță că s-ar putea lua unele măsuri zonale sau locale de restricție.

Totul va depinde de noi! Purtăm mască, distanţare, respectăm regulile. Evităm să ajungem într-o situaţie care va fi foarte greu de controlat. Nu facem acest lucru, vom ajunge într-o situaţie care va fi foarte greu de controlat.

Vedem că în ultima perioadă vorbim de cazuri noi care apar 70-80 pe zi. Vorbim de cazuri noi. În Capitală există o răspândire comunitară. Acest lucru nu îl spun eu, îl spun colegii de la INSP.

Cetăţenii Capitalei trebuie să înţeleagă că dacă nu respectă regulile de distanţare şi dacă nu folosesc masca, aşa cum este recomandat, în orice spaţiu închis când sunt cu alte persoane care nu stau cu ei în casă, vom avea atunci probleme foarte serioase şi vom continua să vedem o răspândire la nivelul Capitalei”, a declarat Raed Arafat la un post TV.

”Deciziile nu se iau de doctorul Arafat, nici de miniştri, nici de premier numai pentru că aşa credem că e bine. Dacă sunt analize care arată că trebuie să fie luate anumite măsuri, atunci aceste analize pot să stea la baza oricăror decizii şi ordine.

Noi urmărim zonele care au peste trei la mie din populaţie. Aici vorbim de localităţile mici, dar trebuie să ne uităm şi la riscuri. Unde se ia acest virus? Unde nu se respectă reguli? Dacă vedem că nu merge şi nu este respectată legea, este posibil ca în urma analizelor realizate de specialiştii epidemiologi să ajungem să luăm măsuri zonale sau locale de restricţie. Acest lucru este foarte probabil”, a mai explicat Raed Arafat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.