Trăim o expriență grea, transformatoare, rară. Suntem acea generație care trece printr-o pandemie.

Totul s-a schimbat în jurul nostru și poate și în interiorul nostru. Un sentiment de nesiguranță, de nepredictibil ne-a cuprins pe mulți dintre noi. Lucruri care înainte erau atât de simple și pe care le luam ca pe un dat sunt acum greu, uneori, imposibil de făcut.

Ne lipsește mobilitatea, libertatea de mișcare, relaxarea de a fi cu ceilalți, fără să ai mereu sentimentul că trebuie să te protejezi de virus. Cu ochii de acum, privim cu nostalgie normalitatea de atunci. Când va mai fi la fel?

Oameni de pe toată planeta și-au pierdut rude, prieteni, locuri de muncă, stabilitate financiară … și fiecare reacționează în felul său. Cei mai mulți înțeleg noua realitate și îi respectă regulile. Unora, însă le e mai ușor să creadă teoriile conspirației. Le e mai aproape ideea că poate virusul nu există, că totul e un plan pus la cale de forțe oculte. Numai că cei puțini, cumpărați cu vorbe bine ticluite de diverși sucitori de minți sunt cei care îi țin departe de revenirea la normalitate și pe ceilalți. Virusul poate fi învins sau măcar ținut sub control, dacă toată lumea respectă niște reguli simple în fapt, dar esențiale!

Această experiență grea ne-a schimbat, poate pe unii ne-a făcut mai buni … dar nu pe toți. Mincinoșii, manipulatorii, penalii sunt tot așa- ca niște hiene pândesc la colț. Mereu gata să sară pe pradă.

Iar prada lor e mereu și mereu România. Prada lor suntem noi. Cu cât mai vulnerabili cu atât mai tentanți. Iar vulnerabilitatea cea mai mare este lipsa de informații corecte. Lipsa de adevăr!

Țara trebuie să treacă cu bine peste această pandemie, iar noi nu trebuie să îi uităm niciodată pe cei care au făcut totul să ne știe vulnerabili – în fața bolii, în fața lor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.