Ministrul Muncii a anunțat marți seară că pensiile vor crește, dar a precizat că procentul de mărire va fi anunțat abia după ce Ministerul Finanțelor va încheia bilanțul cheltuielilor și al încasărilor după această perioadă de pandemie COVID-19. Violeta Alexandru a mai spus că România nu poate fi gestionată „cu promisiuni” și susține că dacă PSD voia cu adevărat să crească pensiile cu 40%, „o făcea imediat”.

 Ministrul liberal al Muncii nu a spus însă cu cât vor crește pensiile. Potrivit legii votate de social-democrați anul trecut, pensiile trebuiau să fie majorate cu 40 la sută în acest an. În urmă cu o lună, Guvernul avea pe masă o variantă de la Finanțe cu o majorare de 10%, în timp ce premierul Ludovic Orban ar prefera o creștere cu 15%.

„Un răspuns clar pe această temă va veni foarte curând, când Ministerul Finanțelor va încheia bilanțul cheltuielilor, respectiv situația încasărilor după această perioadă de pandemie. Am avut mai multe discuții cu colegii mei. Dorința noastră este să nu alimentăm – prin eu știu ce cifre sau păreri, sau dorințe, că dorință avem, vă asigur de acest lucru – o dezbatere… (…) Ce se va întâmpla în acest moment, va fi o comunicare responsabilă făcută de colegul meu (Florin Cîțu, ministrul Finanțelor – n.red.), pe baza situației bugetului, din care vom vedea foarte clar ce se poate anul acesta, anii viitori. Nu putem doar din considerente electorale sau din alte calcule să mărim ca să dea cineva bine, iar anul viitor…”, a declarat Alexandru la un post TV.

„Vrem să avem o abordare responsabilă. (…) Este ușor să păcălești și să dai speranțe, și să spui Alexandru își dorește să crească pensiile cu 60%, pentru că iau contact cu pensionarii și văd cât de greu e să își acopere medicamentele. După o vârstă, ai mai multe cheltuieli decât când ești mai tânăr. Nu așa trebuie gestionată această țară, cu promisiuni. Dacă PSD voia să crească (pensiile – n.red.) cu 40%, o făcea imediat”, a adăugat Violeta Alexandru. 

 

Sursa: Realitatea Din PNL

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.